2 Ioan 1:7 Pentru cã mulți amãgitori au ieșit în lume, care nu mãrturisesc cã Isus Hristos a venit în trup; acesta este amãgitorul și antihristul.

Credem ca Apostolul Ioan se refera aici la gnostici – un grup religios care exista in timpul cand a fost scrisa aceasta epistola – care credeau ca Isus a fost mai mult un spirit si numai a „pretins” sa fie in corp.
Apostolul Ioan aici accentueaza importanta faptului ca Isus a trebuit sa fie un om, fara pacat, de o natura exact cum a fost Adam inainte de cadere – nu mai mult si nu mai putin. De aceea e numit ‘omul’ Isus Christos, nascut din femeie, ca toti urmasii lui Adam.
A trebuit sa fie de natura umana pentru a fi un pret echivalent pentru rascumpararea lui Adam. Adam a pacatuit si legea lui Dumnezeu sa inchida ochii, ci cerea ‘viata pentru viata’, vezi Deut 19:21. Daca Isus ar fi fost jumatate dumnezeu si jumatate om, nu ar fi fost un pret potrivit.
Deci oricine neaga faptul ca Isus a venit in trup de om, neaga pretul de rascumparare, in spiritul lui antihrist care vrea sa amageasca lumea.

Un citat din Wikipedia despre Gnosticim:
Pe când înainte Gnosticismul era considerat majoritar o corupție a Creștinismului, acum este clar ca urme ale sistemelor gnostice pot fi distinse câteva secole înainte de Era Creștină. Gnosticismul a fost interzis încă din primul secol, astfel l-a precedat pe Iisus Hristos. Alături de Gnosticismul Mediteranean și Orientului Mijlociu înainte și după secolele al doilea și al treilea, Gnosticismul devenea o erezie dualistică credinței Iudaice (vezi Nazarinenii), Creștinismului și filozofiei elene în zonele controlate de Imperiul Roman, goții arianiști (vezi Huneric), și Imperiul Persan. Conversia la Islam și Cruciada Albigensiană (1209-1229) a redus drastic numărul gnosticilor din toată perioada Evului Mediu, deși câteva comunități izolate continuă să existe până în prezent. Ideile gnostice deveneau influente în filozofiile unor variate mișcări ezoterice și mistice spre sfârșitul secolelor 19 și 20 în Europa și America de Nord, incluzând pe unele care în mod explicit se identifică ca o renaștere sau chiar continuări ale grupurilor gnostice timpurii.